International Cell Death Society Meeting (ICDS)

International Cell Death Society (ICDS), hücre ölümü alanında dünyanın en önde gelen bilimsel topluluklarındandır. Hücre ölümü alanındaki araştırmalar, sadece temel bilim alanında değil, hastalıkların oluşum ve gelişmelerini anlamada ve yeni ilaç ve teknolojilerin geliştirilmesinde büyük öneme sahiptir.

ICDS yönetim ve danışma kurulu, sadece alanında önde gelen araştırmacılardan oluşmakla kalmayıp aynı zamanda Nobel Ödüllü araştırmacıları da içermektedir. ICDS, non-for-profit bir organizasyon olup, her sene kongrelerini dünyanın çeşitli ülkelerinde, önemli bilim merkezlerinde gerçekleştirmektedir. Örneğin, Güney Afrika, Singapur, Israil, Güney Kore, Ispanya, ABD, Belçika, son yıllarda kongrelerin düzenlendiği ülkeler arasındadır. ICDS 2022 Kongresi, bu yıl Türkiye’de, üniversitemizde gerçekleştirilecek olup, bizler için çok önemli bir yere sahiptir. Kongreye konuşmacı ve oturum başkanı olarak dünyanın önemli araştırma merkezlerinden (örneğin Harvard Uni, Rockefeller Uni, Weizmann Institute, Mount Sinai Hospital vd) bilim insanları ile Türkiye’de bu alanda çalışan bilim insanları katılacaktır.