Koç Üniversitesi Organ Nakli İmmünolojisi Araştırmaları Mükemmeliyet Merkezi TIREX’in Açılış Töreni

Konusunda uzman yabancı katılımcılar, öğretim üyeleri ve organ nakil merkezi temsilcilerinin katıldığı açılış töreninde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye’deki ilk böbrek naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Haberal, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Dilege, merkezin kurulumunda öncü rol oynayan Prof. Dr. İhsan Solaroğlu, Hannover Tıp Fakültesi Transfüzyon Tıbbı ve Organ Nakli Mühendisliği Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Rainer Blasczyk ve TIREX Direktörü Prof. Dr. Caner Süsal, TIREX’in amaçları, organ naklinin tarihi ve organ reddini önleyici yenilikçi tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdiler.